Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Om Uglen

Om Uglen 

Uglen er en aldersintegreret daginstitution med børn fra 0 – 6 år, med 8 grupper, hvoraf 4 er vuggestue grupper og 4 er børnehave grupper. Der er normeret 12 vuggestuebørn i hver vuggestuegruppe. I børnehaven er der plads til ca 100 børn, og disse er delt ud i de fire grupper alt afhængig af hvor stor storebørnsgruppen er. Vi har nemlig en storebørns gruppe som er med de børn som skal starte i skole, derfor er det ikke fast hvor store grupperne er i børnehaven. Storebørnsgruppen starter i maj og hører til i pavillonen, hvor der er mere plads til aldersbestemte aktiviteter. De tre andre børnehavegrupper er med børn fra 3,1 år op og til storebørnsgruppen, blandet med alder og køn. I middagsstunden er alle børnehavebørnene blandet på legepladsen, samt de store vuggestuebørn som ikke sover til middag mere.  

I Uglen lægger vi stor vægt på at opbygge gode relationer mellem børnene. Især tryghed, nærvær og genkendelighed er i højsædet hos os.  

Vi har en høj pædagogisk standard og en faglig tilgang til både børn og forældre. Alle faste medarbejdere har gennemgået en ICDP-uddannelse, hvilket betyder at vi arbejder med styrkelse af relationer, ud fra en anerkendende tilgang. I Uglen arbejder vi meget med sprogudvikling, og vi har sproggrupper for de børn, som har særlige sproglige udfordringer. 

Medarbejderne er engagerede, og danner gode velfungerende teams omkring børnegrupperne. Der er en skøn blanding af unge og mere erfarne medarbejdere. 

I Uglen nyder vi de naturskønne omgivelser, med en fabelagtig udsigt, og med masser af plads til leg og bevægelse. Vi har en cykelgård, æblegård med vandbane, kæmpe legeplads hvor der bl.a. er mulighed for at kravle i træer og på motorikredskaber, løbe på bakker, lege i forskellige sandkasser, ”mudderhullet” osv. Vi har også en boldbane med et kæmpe rutsjerør, samt et træværksted. 
Vi er ude i alt slags vejr, så her er det vigtigt med nogle gode gummistøvler og god påklædning i øvrigt.

I Uglen har vi helt fantastiske indendørs faciliteter, med store lyse rum, med mulighed for mange små legekroge, hvor der er plads til leg og fordybelse. Der er et lyst fællesrum med “bibliotek” og et dejligt atelier hvor alle grupper kan mødes på tværs. Vi har også egen gymnastiksal, som alle børn kommer i regelmæssigt, hvor vi rigtig har plads til bevægelse og regellege.  

I vuggestuen er der rolige omgivelser og faste medarbejdere tilknyttet, sådan at der opnås en høj grad af tryghed og genkendelighed. Hver vuggestueafdeling har to vuggestuegrupper med eget krybberum og adgang til en lille legeplads hvor der kan leges i ro og fred for de ældre børn. Men vuggestuen benytter sig også af at gå ud til den store legeplads hvor børnehaven også leger.  
Vi ser det som en kæmpe fordel, at børnene bruger meget tid i aldersblandede sammenhænge, da de større børn får et ansvar for at hjælpe de mindre, og de mindste spejler sig rigtig meget i de store/ældre børn og lærer af og sammen med dem. Børnene bliver også mere trygge ved hinanden, store som små, da de er vant til at være sammen det meste af dagen.  

Har du lyst til at se Uglen, er du meget velkommen til at ringe og lave en aftale om besøg her.